Drottningglass, hallon och blåbärsglass

Hallon och blåbär är en god kombination i drottningsylt. Men de passar minst lika bra i sommrig drottningglass! Här är ett lätt recept utan ägg.

Du behöver

Receptet är för 4-6 personer.

  • 1 1/2 dl blåbär
  • 1 1/2 dl hallon
  • 2 dl mjölk
  • 2 1/2 dl grädde
  • 1 1/2 dl socker
  • 2 msk glykos eller honung.
  • 1 msk vaniljsocker eller 1 krm rent vaniljpulver

Gör så här:

Blanda blåbär med hallon. (Använder du frysta bär behöver du inte tina dem.)

Blanda mjölk, socker, glykos eller honung och vanilj i en kastrull. Koka upp så sockret löser sig och låt svalna helt.

Vispa grädden löst.

Blanda bären i mjölken och vispa eller mixa en kort stund så de mosas, men massan ska inte bli slät utan bara lite mosad.

Blanda ner den vispade grädden och rör tills den precis blandats.

Frys glassen i glassmaskin och lägg sedan över i en tät burk och förvara i frysen några timmar innan den serveras.

Glassen passar med våfflor, som fyllning i glassbakelser eller serverad som den är.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Gröt

Nya bättre frukostvanor

Skrädmjölsgröt görs på rostat havremjöl som blir välkommen omväxling till havregrynsgröten.

gröt.com

Laga mer fisk!

Mat med gott rykte

Inte bara nyttiga utan dessutom fulla med smak. Bjud på klassiskt dillkryddade laxkotletter!

fiskrecept.nu


Bröd till jul

Julens bästa bröd

Kryddigt, mustigt julbröd passar inte bara på julbordet. Njut hela december av julens bästa bröd!

Att baka vörtbröd är tradition sedan 1600-talet i Sverige. Vörten görs av mältad säd och används till att göra öl. Den är mörk och smakrik och gör vörtbrödet fullt av smak och färg. Numera används oftast vörtmix på påse eller flytande vört. Gott julbröd kan också bakas på porter. Vi bjuder på ett kryddigt, lite sött bröd som är typiskt i svensk tradition med smak av fänkål, anis och pomerans.

Glöm inte knäckebrödet, förresten! Förvara det torrt så håller det länge. Till sillen eller skinkan eller en enkel skiva ost förtjänar knäckebrödet, bakat på surdeg, en hedersplats på julbordet.

 hembakatbrod.se


Hembakat bröd

Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd? Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...