![]() ![]() Drottningglass, hallon och blåbärsglass![]() Hallon och blåbär är en god kombination i drottningsylt. Men de passar minst lika bra i sommrig drottningglass! Här är ett lätt recept utan ägg. Du behöverReceptet är för 4-6 personer.
Gör så här:Blanda blåbär med hallon. (Använder du frysta bär behöver du inte tina dem.) Blanda mjölk, socker, glykos eller honung och vanilj i en kastrull. Koka upp så sockret löser sig och låt svalna helt. Vispa grädden löst. Blanda bären i mjölken och vispa eller mixa en kort stund så de mosas, men massan ska inte bli slät utan bara lite mosad. Blanda ner den vispade grädden och rör tills den precis blandats. Frys glassen i glassmaskin och lägg sedan över i en tät burk och förvara i frysen några timmar innan den serveras. Glassen passar med våfflor, som fyllning i glassbakelser eller serverad som den är. ![]() ![]() ![]()
|
|