Chokladglass

Chokladglass är ett riktigt måste för en glassälskare. I det här receptet används endast kakao, men resultatet blir precis så maffigt chokladigt som någon kan önska.

Du behöver

  • 1 dl mjölk
  • 3 dl vispgrädde
  • 30 g kakao
  • 2 msk honung
  • 1 msk vaniljsocker
  • 3 ägg-gulor
  • 1 dl råsocker

Gör så här:

Koka upp mjölk, grädde, kakao, honung och vaniljsocker i en kastrull under omrörning. Dela äggen i vitor och gulor. Vispa samman äggulorna med råsockret. Blanda lite av den varma gräddblandningen i ägg-gulorna och vispa sedan ner allt i gräddblandningen. Värm under omrörning tills massan tjocknar. Kyl smeten väl i vattenbad eller låt den svalna helt i kyl. Låt gärna smeten stå i kylen över natten.

Häll smeten i en glassmaskin och låt frysa till glass. Lägg glassen i en låda med lock och låt stå i frysen några timmar innan den är färdig att serveras.


Recept och foto: Peppar och salt Recept och foto: Peppar och salt


Kommentar av Kerstin
26 juli 2013

Riktigt mumsigt! smakade dock lite häst

Kommentar av sara
12 februari 2013

kan man använda strösocker istället för råsocker?

Redaktionens kommentar
Ja, det går bra!
Kommentar av julia
12 september 2012

det var så gott

Kommentar av Ron
16 juni 2012

Tack, blev jättebra! :)

Ett tips dock; Det är lite otydligt skrivet med äggen, om det bara är gulor eller om det är hela ägget man ska ha i.

Svar av Namn/signatur
23 januari 2013

Men.. är det bara gulorna eller hela ägget?

Svar av Namn/signatur
29 januari 2013

gulorna :)

Kommentar av osignerat
3 april 2012

jätte gott och alla mina gäster och min pojkvän älskade det här tack för receptet

kram Jennifer

Kommentar av osignerat
7 februari 2012

Hur mycket glass blir dethär?

Svar av Namn/signatur
29 januari 2013

ca 4-5 dl kanske


Svamprecept

Höstens godaste svamprecept.

Svamp lyfter en mängd härliga hösträtter. Till exempel en långsam potatisgratäng med skogssvamp och gräslök.

Omeletter, pytt och stuvning – svamp platsar i mängder av snabba rätter. Men framförallt i mustiga, smakrika rätter som grytor, gratänger eller pajer. Mat som gärna får ta lite tid för att bli bra. Speciellt på hösten då det finns rikligt med nyskördat att njuta av.
Klassiska höstgrytor med nötkött, eller älg, rotfrukter och svamp. Eller svampsoppor som gärna ska småputtra en god stund. Självklart risotton på skogssvamp och svamppiroger.
Vårt senaste svamprecept är lite slowfood och lyfter fram svampsmaken lite extra: En potatisgratäng med skogssvamp som gräddas länge på låg värme så att smakerna riktigt kommer fram. Perfekt med skogssvamp!

 svamprecept.se

Pajrecept

Lättlagad fest!

Paj till helgen? Gör någon av de klassiska recepten eller en ny variant av paj med korv och champinjoner!

pajrecept.se


Pastarecept

Bästa helgpastan

Älskade pasta! Byt vardagsmakaroner mot läcker cannelloni i helgen.

Pasta är möjligheternas mat. De enklaste pastasåserna med ost eller skinka slänger du snabbt ihop till vardags. Eller kanske snabblagad gratäng på bogfläsk eller lax? En god köttfärssås eller broccolisås är också lättlagat. Men till helgen skapar vi festmat med pasta, som lammfärslasagne, fläskfilésås, vegetarisk lasagne eller cannelloni med lax. Servera tillsammans med vitlöksbröd och grönt och helgen är räddad!

 pastarecept.nu


Julvarmt

Laxpaj till jul Lax och schalottenlök i pajen för julbordet!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...