Chokladglass

Chokladglass är ett riktigt måste för en glassälskare. I det här receptet används endast kakao, men resultatet blir precis så maffigt chokladigt som någon kan önska.

Du behöver

  • 1 dl mjölk
  • 3 dl vispgrädde
  • 30 g kakao
  • 2 msk honung
  • 1 msk vaniljsocker
  • 3 ägg-gulor
  • 1 dl råsocker

Gör så här:

Koka upp mjölk, grädde, kakao, honung och vaniljsocker i en kastrull under omrörning. Dela äggen i vitor och gulor. Vispa samman äggulorna med råsockret. Blanda lite av den varma gräddblandningen i ägg-gulorna och vispa sedan ner allt i gräddblandningen. Värm under omrörning tills massan tjocknar. Kyl smeten väl i vattenbad eller låt den svalna helt i kyl. Låt gärna smeten stå i kylen över natten.

Häll smeten i en glassmaskin och låt frysa till glass. Lägg glassen i en låda med lock och låt stå i frysen några timmar innan den är färdig att serveras.


Recept och foto: Peppar och salt Recept och foto: Peppar och salt


Kommentar av Kerstin
26 juli 2013

Riktigt mumsigt! smakade dock lite häst

Kommentar av sara
12 februari 2013

kan man använda strösocker istället för råsocker?

Redaktionens kommentar
Ja, det går bra!
Kommentar av julia
12 september 2012

det var så gott

Kommentar av Ron
16 juni 2012

Tack, blev jättebra! :)

Ett tips dock; Det är lite otydligt skrivet med äggen, om det bara är gulor eller om det är hela ägget man ska ha i.

Svar av Namn/signatur
23 januari 2013

Men.. är det bara gulorna eller hela ägget?

Svar av Namn/signatur
29 januari 2013

gulorna :)

Kommentar av osignerat
3 april 2012

jätte gott och alla mina gäster och min pojkvän älskade det här tack för receptet

kram Jennifer

Kommentar av osignerat
7 februari 2012

Hur mycket glass blir dethär?

Svar av Namn/signatur
29 januari 2013

ca 4-5 dl kanske


Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Morotskaka

Klassiker

En god morotskaka är ett måste på caféet. Baka den klassiska morotskakan själv!

morotskaka.com

Fiskgratäng

Bekvämt och gott med gratäng

Gratänger med grönt är komfortmat. Snabb och god fiskgratäng med zucchini är riktigt gott på kort tid!

gratäng.se


Kakor

Äppelfest!

Äpplen kan användas till de mest skilda rätter. Från äppelmos till kryddig äppelkaka.

Har man tillgång till egna äpplen brukar sensommaren och hösten vara en tid för äppelexperiment. Och även i stan finns ofta svenska äpplen till bra pris och god kvalité.
De första äpplena brukar försvinna ner i äppelpajen. Med eller utan kanel? Några burkar äppelmos är ett bra sätt att lagra sommaren inför vintern. På efterrrättsfronten är både en god äppelkaka och ugnsbakad äpplen riktiga läckerheter! Behöver jag säga vaniljsås?

 bakakaka.se


Pepparkakor

Klassiskt hela julen! Riktigt goda, hembakta pepparkakor...

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...