Chokladglass

Chokladglass är ett riktigt måste för en glassälskare. I det här receptet används endast kakao, men resultatet blir precis så maffigt chokladigt som någon kan önska.

Du behöver

  • 1 dl mjölk
  • 3 dl vispgrädde
  • 30 g kakao
  • 2 msk honung
  • 1 msk vaniljsocker
  • 3 ägg-gulor
  • 1 dl råsocker

Gör så här:

Koka upp mjölk, grädde, kakao, honung och vaniljsocker i en kastrull under omrörning. Dela äggen i vitor och gulor. Vispa samman äggulorna med råsockret. Blanda lite av den varma gräddblandningen i ägg-gulorna och vispa sedan ner allt i gräddblandningen. Värm under omrörning tills massan tjocknar. Kyl smeten väl i vattenbad eller låt den svalna helt i kyl. Låt gärna smeten stå i kylen över natten.

Häll smeten i en glassmaskin och låt frysa till glass. Lägg glassen i en låda med lock och låt stå i frysen några timmar innan den är färdig att serveras.


Recept och foto: Peppar och salt Recept och foto: Peppar och salt


Kommentar av Kerstin
26 juli 2013

Riktigt mumsigt! smakade dock lite häst

Kommentar av sara
12 februari 2013

kan man använda strösocker istället för råsocker?

Redaktionens kommentar
Ja, det går bra!
Kommentar av julia
12 september 2012

det var så gott

Kommentar av Ron
16 juni 2012

Tack, blev jättebra! :)

Ett tips dock; Det är lite otydligt skrivet med äggen, om det bara är gulor eller om det är hela ägget man ska ha i.

Svar av Namn/signatur
23 januari 2013

Men.. är det bara gulorna eller hela ägget?

Svar av Namn/signatur
29 januari 2013

gulorna :)

Kommentar av osignerat
3 april 2012

jätte gott och alla mina gäster och min pojkvän älskade det här tack för receptet

kram Jennifer

Kommentar av osignerat
7 februari 2012

Hur mycket glass blir dethär?

Svar av Namn/signatur
29 januari 2013

ca 4-5 dl kanske


Julbröd

Hembakat vörtbröd till julbordet

Kryddiga julbröd fyller huset med doften av jul. Baka ett enkelt vörtbröd med vårt nya recept!

Smakrika bröd hör hemma på julbordet och rimmar väl med traditionell julmat. Baka med klassiska kryddor eller gör en modernare variant med julmust som bas. Ett julbröd med pomerans, anis och fänkål passar både grytan och till sillen. Kanske ett rent pomeransbröd om du vill renodla en kryddsmak? Mjuka hålkakor eller havrebröd är snabbakat och går fint till ostarna, sill eller kallskurna pålägg. Bakar du vörtbröd kan du göra ett storbak med vört som ger hela 6 fina limpor eller prova vårt nya snabbrecept på vörtbröd med julmust i degen. Enkelt och gott utan mycket knådande eller förberedelser.

 hembakatbrod.se

Baka pizza ikväll!

Hembakad pizza av högsta klass

Pizzakväll? Gör hembakad pizza och välj själv hur den ska smaka! Varför inte glutenfri?

bakapizza.se

Baka med rabarber

Älskade rabarber!

Nu börjar rabarberstjälkarna sträcka sig stolt ur jorden och vi vill bjuda alla på rabarberkaka! Fram med långpannan bara.

smulpaj.se


Fläskpannkaka

Matiga pannkakor

Varför steka pannkakor i stekpanna när det finns ugn? Ugnspannkaka är bekväm mat på nolltid.

Nyttiga och matiga pannkakor serverade med matig fyllning är tacksam vardagsmat. Använd gärna lite grövre mjöl i smeten, till exempel i grahamspannkakor. Eller var bekväm och använd ugnen. Klassisk ugnspannkaka går att variera i det oändliga. Prova att byta ut lite av vetemjölet mot grahamsmjöl eller dinkelmjöl. Smaksätt pannkakan med äppelbitar, finhackad lök, riven ost eller bacon. Eller laga klassisk fläskpannkaka och servera med linongsylt, rivna morötter, lättkokt broccoli och vitkålssallad. Bekvämt, snabbt och lättlagat. Och gott såklart!

             

 pannkakor.se


Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Frukostbullar

Morotsbullar Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...